Ryhmään kuuluu 10-16-vuotiaita, ratalaskusta innostuneita lapsia ja nuoria. Ryhmä harjoittelee aktiivisesti ja jäsenet osallistuvat kotimaan kilpailuihin.

Ratalasku Race- monipuolista tavoitteellista harjoittelua

Ratalasku Race – ryhmä aloittaa toimintansa 4.10.2022

Ryhmä harjoittelee alppihiihdon tekniikkaa radalla sekä sen ulkopuolella mahdollisimman monipuolisesti. Lajiharjoittelussa perehdytään pujotteluun, suurpujotteluun ja vauhtilajeihin, mutta harjoitellaan myös parkissa. Keskeisenä tavoitteena on oppia harjoittelemaan oikein ja saada mahdollisimman hyvä perustekniikka sekä oppia ymmärtämään taktiikan merkitys ratalaskussa.

Harjoittelu painottuu liikunnallisten valmiuksien kehittäminen mahdollisimman monipuolisesti. Ryhmän tavoite on tarjota valmiudet kilpaurheilusta kiinnostuneille laskijoille.  Toinen tavoite on saada alppihiidosta ja urheilusta elinikäinen harrastus.

Harjoittelu keskittyy pääasiassa kotitunturiin. Kauden aikana pidetään viikkoharjoitusten lisäksi leiripäiviä Levin rinteissä ja kilpailuja edeltävissä seurojen yhteisharjoitusten yhteydessä muissa hiihtokeskuksissa.

Harjoitukset:

Ryhmä harjoittelee talvikaudella rinteessä neljä kertaa viikossa: 

maanantai klo 16:30-18:30 

tiistaisin  klo 16:30-18:00 

perjantaisin klo 16:30-18:30

lauantaisin klo 9:30-11:30

Lisäksi torstaisin on mahdollista osallistua seuran yhteisiin oheisharjoituksii, jossa keskitytään nopeuden, koordinaation ja tasapainon kehittämiseen. Oheisharjoituksia tehdään toisinaan sisällä (Sirkan koulun sali) ja toisinaan ulkona.

Ryhmän valmennuksesta vastaa Jouni Leikkonen.

Kilpailut

Nuoremmat 10-12-vuotiaat laskijat (Race12) osallistuvat Pohjois-Suomen Alppi Cupin kilpailuihin ja lasten loppukilpailuihin osana harjoittelua.. Tavoitteena on oppia kilpailuihin osallistumiseen liittyvät rutiinit. Vanhemmat 13-16-vuotiaat laskijat (Race16) osallistuvat Pohjois-Suomen Alppi Cupin lisäksi halutessaan myös valtakunnallisiin Kia Tour-osakilpailuihin sekä nuorten SM- kilpailuihin. 

Valmennusmaksun suuruus seuran jäseniltä on 400 eur/kausi, ja sisältää seuran vuosittaisen jäsenmaksun. Valmennusmaksun voi maksaa yhdessä tai useammassa erässä. 

Kisamaksut laskutetaan erikseen. Laskijalla tulee olla Hiihtoliiton Skipassi vakuutus tai oma vakuutus, joka kattaa lajiharjoittelun valmennusryhmässä sekä kilpailuihin alppihiihdon ikäluokan lisenssi.

Seuralta löytyy myös kisapukuja. Näitä voi tiedustella osoitteesta leviskiclub@gmail.com

Ilmoittautuminen tapahtuu SuomiSportin kautta.  

ILMOITTAUDU