Suksitaitureissa harjoitellaan peruslaskutaitoja sekä leikkaavaa käännöstä leikinomaisin harjoittein. Harjoittelun tavoitteena on kehittää laskijoille monipuolisia perustaitoja niin, että jatkossa nuori voi harrastaa turvallisemmin eri laskettelun lajeja.
Suksitaiturit- ryhmästä laskija voi taitojen mukaan siirtyä esimerkiksi ratalasku- tai freeski-ryhmiin.

SUKSITAITURIT JA RATALASKUKOULU

Levi Ski Clubin Suksitaiturit

Suksitaiturit ryhmä aloittaa toimintansa lauantaina 27.11.2021.

Suksitaiturit on oikea paikka aloittaa tutustuminen laskettelun saloihin. Suksitaitureissa harjoitellaan peruslaskutaitoja sekä leikkaavaa käännöstä leikinomaisin harjoittein. Harjoittelun tavoitteena on kehittää laskijoille monipuolisia perustaitoja niin, että jatkossa lapsi tai nuori voi harrastaa turvallisemmin eri laskettelun lajeja.
Suksitaiturit- ryhmästä laskija voi taitojen mukaan siirtyä esimerkiksi ratalaskukouluun tai freeski-ryhmään.

Taitotaso
Ryhmään mukaan tuleminen edellyttää, että laskija pääsee Etelärinteen alas omin avuin ja osaa käyttää ankkurihissiä yksin. Lisäksi laskijan tulee osata kontrolloida vauhtia auralla ja pysäyttää vauhti jyrkemmälläkin rinteen osalla.

Ryhmät harjoittelevat pääasiassa kahden vetäjän kanssa. Ryhmän vastuuvetäjänä toimii Meri Erkkilä yhdessä muiden Levin alppikoulun hiihdonopettajalinjan opiskelijoiden kanssa.

Ryhmä harjoittelee kerran viikossa, lauantaisin klo 12:00-13:30

Valmennusmaksun suuruus on 110 euroa/kausi, jonka voi maksaa yhdessä tai kahdessa erässä.

Huomioithan, että laskijalla tulee olla oma hissilippu sekä välineet.

Lisäksi jokaisen tulee hankkia Hiihtoliiton Skipassi-vakuutus. Skipassi-vakuutuksen voi ostaa täältä. Skipassi-vakuutuksen hinta on 27 euroa.

Ryhmän jäsenet pääsevät myös halutessaan tutustumaan kilpailemiseen Pohjois-Suomen cupin osakilpailuissa, joita myös kotiseura Levi Ski Club järjestää.

Ilmoittaudu mukaan Suksitaitureihin linkistä Suomisport

Ratalaskukoulu

Tule mukaan Levi Ski Clubin uuteen Ratalaskukouluun, jossa kehitetään laskutaitoja erittäin monipuolisesti. Ratalaskukouluun voit tulla jos olet käynyt Suksitaiturit-ryhmän tai osaat hyvin laskea jo sinisiä rinteitä sekä käyttää itsenäisesti tuoli- ja ankkurihissejä.

Ratalaskukoulussa opettelemme laskettelemaan erilaisissa olosuhteissa, tehdään monipuolisia suksitaituruutta kehittäviä harjoitteita, tutustutaan parkkiin ja tietenkin myös ratalaskemiseen. Pääasia on pitää hauskaa suksilla ja kehittää laskutaitoja mahdollisimman monipuolisesti. Tule mukaan mukavaan joukkoon oppimaan itsellesi uusi harrastus!

Ratalaskukoulun vastuuvetäjänä toimii Pertti ”Pepe” Vanninen yhdessä Levin alppikoulun opiskelijoiden kanssa.

Ryhmä harjoittelee joka viikko lauantaisin klo 12:00-13:30.

Lisäksi ryhmällä on kauden aikana (noin) joka toinen keskiviikko leikkimieliset ratalaskukisat. Ryhmä kokoontuu South Pointilla, Etelärinteellä. Ensimmäinen lauantai on 27.11.2021.

Ryhmän jäsenet pääsevät myös halutessaan tutustumaan kilpailemiseen Pohjois-Suomen cupin osakilpailuissa.

Valmennusmaksun suuruus on 110 euroa/kausi, joka laskutetaan kauden alussa. Hinta sisältää kilpailuiden osanottomaksut.

Lisäksi jokaisen tulee hankkia Hiihtoliiton Skipassi-vakuutus, jonka voiostaa Suomisport.fi-sivustolta, missä myös ilmoittautuminen ryhmään tapahtuu. Skipassi-vakuutuksen hinta on 27 euroa.

Huomioithan, että laskijalla tulee olla oma hissilippu sekä välineet. Rinnesukset riittävät hyvin ja lisäksi sauvat, kypärä sekä selkäpanssari.

Ilmoittaudu mukaan Ratalaskukouluun Suomisportin kautta

Huomioithan, että ryhmät starttaavat, mikäli ryhmässä on vähintään 8 laskijaa.

Ryhmien toimintamaksut sisältävät myös vuosittaisen jäsenmaksun.